Makijaż
Paznokcie
Recenzje

środa, 15 maja 2013

Rafaello ♡


Pewnego dnia oglądając dla zabicia czasu rozmowy w toku z K. w odcinku poruszany był temat nadwagi i walki z nią o ile dobrze pamiętam. Jedna z dziewczyn mówiła wtedy o kremie Rafaello który robi sobie gdy tylko ma ochotę na słodycze. Zapomniałam o tym kompletnie ale po jakimś czasie przyszło mi na myśl aby poszukać przepisu w internecie i udało się ;-) Do jego wykonania nie potrzeba zbyt wiele produktów chociaż trzeba poświęcić temu trochę czasu co wynagradzają nam nasze kubki smakowe.


Krem rafaello
(1 porcja- u mnie w pudełku znajduje się podwójna)
1 puszka białej fasoli konserwowej
2 szklanka wiórek kokosowych
1/2 szklanki mleka
1 łyżka stewii (dietetycznie) tudzież kilka łyżek zwykłego cukru do smaku
1 aromat śmietankowy




Na początku naszą fasolę należy odsączyć z zalewy i blendować na gładką masę. Dodajemy wiórki kokosowe i miksujemy ok. 15-20 min z małymi przerwami aby wiórki puściły swój aromat. Dosładzamy, dodajemy aromat oraz stopniowo wlewamy mleko tak aby uzyskać odpowiadającą nam konsystencję. Odstawiamy na trochę do lodówki aby stało się bardziej twarde i ze smakiem możemy się zajadać ;-)

Powiem Wam, że z początku byłam sceptycznie nastawiona właśnie przez to, że jest on na bazie białej fasoli ale któż by pomyślał że to będzie niebo w gębie ;-) Mi osobiście po dwóch, trzech łyżeczkach jest już tak słodko że odstawiam na potem. Krem ten może być również świetnym dodatkiem to płatków owsianych czy kaszy mannej ♥


Po powrocie od K. w pokoju stał bez, pachniał on przepięknie lecz niestety w naszym pokoju żadne kwiatki nie mają racji bytu nie wiedzieć dlaczego, przeżyją jeden góra dwa dni i zdychają :( A szkoda, wielka szkoda. Tymczasem ja lecę ogarnąć coś na internecie, złapać wenę na zdjęcia do szkoły na zaliczenie i z niecierpliwością czekam na dwóch panów kurierów ;-) 

Bądź na bieżąco!
- Instagram - Facebook -



40 komentarzy
  1. wystarczy jeszcze zamiast zwykłego mleka dodać mleko kokosowe i jest jeszcze większe MNIAM :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawa jestem smaku "rafaello" :) ja mam alergie na bez... :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kocham wszystko co z kokosem. :D <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Chyba skuszę się na ten krem :3
    A bez zazwyczaj szybko więdnie i u mnie :(

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam smak raffaello w każdej postaci :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Super przepis muszę koniecznie wypróbować bo sama ciągle jestem na diecie

    OdpowiedzUsuń
  7. Genialny przepis, zapisuję i będę testować! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wygląda pysznie ;)
    mybeautifuleveryday.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  9. Dla mnie bardzo smakowicie!: )

    OdpowiedzUsuń
  10. mniam dobry musi być ♥

    OdpowiedzUsuń
  11. śliczne kwiaty. ;)
    bardzo fajny przepis.

    OdpowiedzUsuń
  12. o ciekawe to Rafaello :D chyba sama spróbuję mimo tej fasoli :D

    OdpowiedzUsuń
  13. Musze wypróbować przepis
    pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  14. Jadłam kiedyś i bardzo lubię ! :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Fasola na słodko i z mlekiem? Pierwszy raz spotykam się z takim zestawieniem!

    OdpowiedzUsuń
  16. az sobie zapisalam ten przepis! :D

    OdpowiedzUsuń
  17. czy ja dobrze czytam fasola:)? nie spodziewałabym się

    OdpowiedzUsuń
  18. fasola, serio!?:D ciezko mi sobie wyobrazic,ze to bedzie slodkie, ale zaciekawilam sie na tyle ze sprobuje:D

    OdpowiedzUsuń
  19. hehehe jestem ciekawa tego rafaello, ale powiedz jak to smakuje?

    faktycznie ta biała fasola ... az sie zdziwiłam ;p

    OdpowiedzUsuń
  20. Rafaelo z fasoli- ciekawe:D muszę wypróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  21. WOW...Muszę wypróbować ten przepis...
    Mam nadzieję, że naprawdę dobre to cacko ;) rafaello na bazie fasoli? o tym jeszcze nie słyszałam ;)

    OdpowiedzUsuń
  22. O jakie tu zmiany! Pozytywnie :)
    Rafaello wydaje się idealne <3

    OdpowiedzUsuń
  23. Fasola konserwowa? Nie jadłam, ale w życiu nie wpadłabym na to by dodać ją do słodyczy :) Bez przepiękny :)

    OdpowiedzUsuń
  24. jeśli smakuje serio jak prawdziwe rafaelo to chętnie też zrobię :) ale jak się uformuje kulki to się trzyma? :D

    OdpowiedzUsuń
  25. Ojej ten krem rafaello koniecznie muszę zrobić ;))

    OdpowiedzUsuń
  26. mniam jak to pysznie wygląda i brzmi :) może kiedyś zabiorę w końcu swój tyłek do kuchni i to zrobię

    OdpowiedzUsuń
  27. Dziwne, że to z fasolą, ale być może wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  28. świetny blog ;)
    http://vickyoxox.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  29. Uwielbiam zapach bzu:) też muszę sobie wstawić do wazonu.

    OdpowiedzUsuń
  30. tez uwilbiam zapach tego pieknego kwiatka :)

    xxo

    OdpowiedzUsuń
  31. Ciekawa jestem czy to rafaello by mi przypadło do gustu :) Chyba spróbuję.

    OdpowiedzUsuń
  32. Nie przepadam za wiórkami kokosowymi, a do tego biała fasola to aż mi się w żołądek przewraca!:D Chociaż spróbuje dla Mojego zrobić to cudo, jak mu zasmakuję to Ci 'ukradnę' przepis na dłużej :D

    OdpowiedzUsuń
  33. Muszę to zrobić, jestem na diecie, a ten przepis wydaje mi się genialny :D

    OdpowiedzUsuń